26 Mart 2014 Çarşamba

Arnavut Tatlısı / TRİLEÇE

Sitemizde ürünlerimizin tanıtımını yaparken ayrıca sizlerle güzel bulduğumuz tarifleri de paylaşıyoruz. Bu vereceğimiz tarif çok özel bir Arnavut tatlısı olacak. Uygulaması kolay, tadı enfes......

Hamur Malzemesi:
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağını biraz geçkin un
1 paket kabartma tozu
1 vanilya

Yapılışı:

Yumurta akını ve şekeri mikserle çırp ve sonra tek tek yumurta sarısını ve diğer kalan malzemeleri katarak karıştır. Not: Yumurta akını ve şekeri mikserle çırptıktan sonra mikseri bırak.

Kek derecesinde pişir.

Krema Malzemesi:

3 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı krema
1 lt süt
1 paket kahve beyazlatıcısı( süt tozu)

Kek fırından çıktıktan sonra hazırlanan kremayı keke yedir.

Servis: Üzerine karamel sosu sıkarak servis yap.

 


www.pastamalzemeci.com



1 yorum:

yelizin lezzetleri dedi ki...

bende çok severim akın bu tatlıyı elinize sağlık :)